wina's FotoPage

By: ibu wina

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 12-Aug-2008 08:12 Email | Share | | Bookmark
Kebaya Lima Benang

Sila refer thread sebelum ni yer.
Sebelum ni disebabkan kemalasan yang menebal dalam diri, so takde la nak pakaikan patung tu dengan kain sarung, tapi ramai yang msg tanya tu jual satu set ke atas saje? Ha.,,so disebabkan hari ni rajin skit, so saya pun letak la satu set, baru nampak complete eh? Hehehe, sori la yer..
so nampak dah le rupa kebaya ni kalau satu set? Hihihi..
Kain sarung ni sebenarnya masuk untuk kebaya warna hitam atau putih.
Kalau ungu lain la pulak ceritanya



Ni saje nak survey, ramai yang pernah tanya pasal kebaya satin ni, dari survey yang saya dapat ramai suka. Apakata sempena raya nak dekat ni saya keluarkan lagi design yang sama, tapi sama design leher je la,,,bahan cutton..kalau ada insyaAllah saya letak gambar nya ok? Yang rasa nak tengok bagi la komen, saya kalau takde org tanya malas skit nak tempek hihihihi,
demand la pulak




Monday, 11-Aug-2008 04:19 Email | Share | | Bookmark
Kebaya Raya kah?

Memacam betul taukeh bajucantik ni yer. kadang dah jahit, kadang tak jahit. So sorry. Sebab ada org kadang nak dah siap,kadang nak kain sajer,,
Disebabkan masalah kesihatan yang sedikit terganggu, maka hari ni saya lambat sikit balas email, selalunya pagi cepat je jari tu menaip. I need some rest and sleep.

nanti saya update detail size dan warna yer, apapun tengok je dulu gambar ni. Btw, saya sengaja tak lilit selendang dekat patung sebab nanti mcm crowded sangat jadi baju tu. Apapun, kalau beli dari saya sure ada selendang jgn risau.



Sunday, 10-Aug-2008 11:22 Email | Share | | Bookmark
ingat, kain ni belum siap dijahit,,

ingat yer, kain ni belum siap dijahit, dijual sepasang, pembeli boleh memilih kain sutera, kain biasa, atau kain songket, harga beza-beza.

terima kaseh



Thursday, 7-Aug-2008 01:40 Email | Share | | Bookmark
Sesi Memperagakan BajuCantik Di badan para pembeli yang Jelita

Update untuk hari ni, Jumaat, 8/08/08, angka Ong! Kita dpt gambar dari Faten. Terima Kasih Faten!! I Lap U!



Terima Kasih Akak Suhailee dari Johor, sebab dah sudi kirim gambar dia bersama sepupunya yang telah memakai kebaya dari saya. Terima kasih juga kepada akak Wina dari Jakarta yang sudi memberi keizinan untuk mengexposekan gambarnya. )
Hehehe. Saya tak sabar tunggu gambar lain dari customer yang lain. Jom share kenangan anda bersama bajucantik!



*Update
Sy dah mls nak edit gambar tu kat photoshop sebab dah flatten semua, nak betulkan, tu bukan sepupu tapi anak sedara Akak Suhailee yang bertunang, huhuhu,,maaf yer kak,main sedap ati aku jer nak type ) hahahha
Apapun tadi dah ada yang msg dan janji nak berikan gambar dia posing dengan kebaya cheongsam jugak,kita tunggu gambar Faten dari Pahang.

btw, untuk koleksi baju raya, ada yang ada idea tak saya nak kena cari barang macam mana?nak publish barang baru ni


Wednesday, 6-Aug-2008 08:18 Email | Share | | Bookmark
Kebaya Kudus Tapi Bahan Lain

Hallo. Hari ni sepanjang hari saya dekat rumah. Pagi tadi dah penat dekat pejabat pos dah. Pekabar yang laen yer? Hehehe, dah mcm blog dah tempat menjual kain aku ni,,
Kalau yang lain perasan la yer, gambar baju2 makcik wina sorang ni semua makin malas2 jer, maunya tak, barang baru dpt dari supplier, esoknya dah nak kirim, nak snap malam2 paham2 ler,nanti warna jadi lain la pulak.. so disebabkan hari ni ada masa sikit, selain baca gosip dan balas email orang, maka saya pun terajin diri nak cucuk kebaya ni dekat patung. Selalunya main kirim jer tak sempat nak belek2 dah. Kalau org dah biasa beli sure dah dapat barang ni, tah2 ada yang siap jahit dah. Buat yang newbie (hehehe) bole la saya perkenal dan perjelas sekali lagi yer.
Sebenarnya ni dari tukang sulam yang sama, cuma bahan jer beza. InsyaAllah lepas raya saya ada design baru utk semua, that is Kurung Kudus. Apa bezanya? Bezanya dia cuma sulam di bahagian ujung dan dada saja, design saya dah ada dah, duit je takdek. Hahha. Ok la taknak panjang lebar. Nak cerita pasal kebaya ni.

Disebabkan saya malas nak cucuk jarum di badan patung, maka saya tak letak kain sarung dan selendang dah. menyemak gambar la plak kang. So bezanya:

Bahan taffeta kasar sikit. (yang beli bole komen di bawah yer sebab saya tak pandai nak ngarang, pegang bahanbaru tau)
dan warna taffeta selalunya lembut2, pastel.

Bahan benang emas atau semir (ala taktau nak eja gimana) adalah lembut dan tebal sikit. Licin, dan agak mengkilap, sebab benangnya campur. Bagi saya sedap dipakai. Apalagi pakai ke majlis kenduri malam2, nampak la cung sket.

Apapun gambar la menjelaskan segalanya. jari saya penat la pulak balas email utk org.
ok tengok gambar yer






Update ni gambar bahan taffeta tp warna oren, barang ni dapat utk cik ida ke azie lupa la pulak, sebab dia order kudus nak warna terang2 tak ada, so sebagai ganti saya ganti la dengan bahan ni, rugi akak dik
eh taleh cemtu ,niaga kena ikhlas



[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net