wina's FotoPage

By: ibu wina

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 5-Aug-2008 14:22 Email | Share | | Bookmark
Kebaya RM80 Sepasang Dengan Kain dan Sarung.

Alkisahnyer lagi la kan, saya ada la lagi barang nak offer. Baju kebaya biasa, tapi tengok leher tu cam special la sikit dari lain, tak bentuk V manjang. Nak cerita apa lagi yer? Besok la kot cerita, apapun gambar upload dulu la
eh, btw kalau siap satu set semua sekali, kebaya pendek ni saya nak jual RM80, sebab kain sarung dan selendang supplier naikkan 10ribu, belum kebaya atas saja, tp naiknya kejap jer. Sebab blouse pun dah naik jugak 10ribu, setakat ni saya tak naikkan lagi, tapi next order saya naikkan.

size dari S - XL,
warna sebenarnya ada 5 jenis, tapi stok PINK dan COKLAT (tidak ada di gambar) limited sangat sizenya. Sebab tu saya decide nak jual warna macam dalam gambar jer. Okehhh??

S – Bahu – 14.5
Dada – 36
Pinggang – 34”
Labuh baju – 25” (tapi kalau sampai sulaman paling depan 32”)

M- Bahu – 15
Dada -38”
Pinggang – 36”
Labuh baju – 25” (tapi kalau sampai sulaman paling depan 32”)


L – Bahu – 15.5
Dada- 40”
Pinggang – 38”
Labuh baju – 25” (tapi kalau sampai sulaman paling depan 32”)



Tuesday, 5-Aug-2008 14:16 Email | Share | | Bookmark
Alkisahnya Hujung Minggu Tu...

Alkisahnya ujung minggu tu, saya pegi la kenduri kawan. Selama ni malas bawak kamera, tau ngadap makanan jer sampai tak sedar perut tu buncit, tapi tah kenapa minggu tu teringin la pulak nak snap gambar org pakai kebaya. Maka ada la 2 3 keping yang rasanya boleh di share dengan org2 yang rajin masuk page ni. Nak snap lebey2 maklum la, saya kalau jumpak makanan dah tak nampak org sangat. hehehe Kalau nak tulis kang panjang la pulak yer? Taknak la cite lebey2 pasal pengantin dan makanan, kang panjang lebar. Cukup la kot gambar yang menterjermahkan segala.

Nanti la kalau rajin baru type lagi. Hari ni masuk toilet sampai 3 - 4 kali. Makan apa eh semalam? Rojak kot?



Monday, 4-Aug-2008 02:42 Email | Share | | Bookmark
The Problemo :)

Hanya selingan. Saja nak share dengan org yang selalu order dari bajucantik tapi ada masalah dengan stok yang saya sediakan. Selalu saja ada masalah barang dah org buking dan warna yang dia nak habis atau tak ada size yang dikehendaki. Kenapa? Kita tengok gambar di bawah. Selalu org bagitau saya "akak ambil la banyak2, baru la ada choice skit". Jawapannya yes, memang banyak, saya harus ambil minimum sekodi, tapi maklumlah beli dari internet ni ambil masa sikit. Misalnya hari isnin ada barang, besoknya dah dibeli org, dalam masa yang sama ada org tengok di fotopages dan nak beli barang yang sama. So itu la masalahnya. Apalagi kalau font STOK dah HABIS tu ditulis kecil2- kadang2 mata bukan nampak sangat yer tak? Lagi, saya bukan jenis main buking-buking ni. Kalau dah betul-betul kenal baru saya simpan barang tu. Walaupun ada yang promise nak transfer duit hari Selasa (misalnya), tapi saya sendiri paham dia sibuk atau ada masalah apa, jadinya minggu depan baru dia transfer. So, saya kadang pikir dia dah taknak barang tu. Saya pun terpaksa bagi ke org yang dah bayar. Tau2 dapat email duit dah dikirim. Mau tak menggelabah.
Ha....ni la maksud saya. Harap semua paham yer.
Di bawah tu saja gambar selingan, mudah2an yang confuse kenapa barang yang dia mintak selalu jer tak ada, mintak maaf.

Jangan confuse pulak,bukan barang takde stok, cerita di atas just jawapan utk pertanyaan "apsal barang takde stok pulak?" atau "kenapa barang cepat abis kakkkkkkkkkk ( "

Gambar di bawah adalah contoh rutin harian bajucantik.



Friday, 1-Aug-2008 04:29 Email | Share | | Bookmark
Kebaya Modern



Ni antara pesanan Encik Nasir dan Cik Denafira, kalau putih pink tu dah lama di booked Cik Farah, dan yang Pink betul2 pinky tu Encik Nasir punya utk tunangnya.

Ok. Saya sengaja letak gambar walaupun dah dijual (belum dikirim). Sebab ada yang tanya, ni kebaya nikah ke apa? Ok bagi saya depends, nak pakai nikah boleh, nak pakai kenduri boleh, nak pakai ke mana pun tak kisah la kan sebab barang sendiri. Hehe. Kalau disini kebanyakannya pakai untuk Majlis Wisuda (graduation), pesta, kenduri kahwin.

Kalau yang pakai tudung pulak macam mana?
Yang pakai tudung atau tak pakai tudung sebenarnya kena la cari korset atau inner sendiri yer. Memang kebaya ni dah satu set dapat inner tp innernya tu cuma korset kain biasa. Nanti melorot pulak ke bawah sebab dia bukan melekat pakai kancing atau zip pun. Tapi,saya pernah tengok org nikah pakai dress yang menyambung dengan kain di dalam. Apapun depends on org yang pakai jugak yer tak? Saya just suggest.


Friday, 1-Aug-2008 03:07 Email | Share | | Bookmark
Update Warna Kudus

Hallo. Di bawah adalah gambar pesanan org yang isnin ni baru nak dikirim. Disebabkan tadi pagi ada yang mintak utk tengok motif baru untuk taffeta, so saya snap la sikit. Taffeta tu sama mcm dulu, cuma rasanya dia lebih labuh sikit kot. Dan lebih cun dari sebelum ni sebab bunga lebih halus2. Untuk kudus, buat yang pernah beli mungkin dah biasa tengok warna yang selalu saya kirim. Tapi just nak bagitau disini kalau stok warna kudus sekarang semakin sikit. Sebab saya pun dah selalu kirim ke dalam negeri jugak (Indonesia), selalunya yang dalam negeri la banyak ordernya. Selama ni saya pernah buka thread kebaya kudus yang warnanya PINK, UNGU gelap, MERAH dan COKLAT. Just nak bagitau kalau PINK dah habis, Ungu gelap cuma ada ungu cerah, Merah cuma ada merah gelap.
Sekian.



[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net