wina's FotoPage

By: ibu wina

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  >  >>]    [Archive]
Thursday, 17-Jul-2008 13:22 Email | Share | | Bookmark
Kurung Spider lagi



Harga sama macam lepas. Bahan Spider, jarang. Warna Maroon.


Thursday, 17-Jul-2008 08:24 Email | Share | | Bookmark
Kain Sarang Laba-Laba



Posting kali ni just nak berbagi info dengan customer atau sesapa yang rajin membaca. Kebetulan kelmarin saya di SMS tukang supplier kebaya. Katanya "Ka Wina, toko aku masuk majalah lho,kalo dtg aku ksh liat".
So, saya pun sempat la tengok majalah tu. Dan sempat snap column dalam majalah tu (seperti gambar di atas)
Kalau tak clear saya re-type yer:

Salah satu inovasi Kebudayaan Melayu dalam bidang tekstil adalah mengiimitasi motif sarang laba-laba ke dalam bahan pakaian. Sulaman yang lahir dari kalangan Cina peranakan di tahun 1940-1950an ini awalnya dikenal dengan nama Tee Too Bang. Kini populer dengan istilah kain spider.

<terlalu panjang untuk di type>

Selain pakaian jadi anda pun bisa memilih bahan yang siap anda kreasi sesuai selera dan ukuran anda. Ada kain brokat, sutra dan organdi. Tak lupa pula ada kain songket, semi sutera, dan batk yang dihiasi bordiran a'la Tasikmalaya.




Makasih Mba Ani atas infonya. Mudah2an lancar bisnisnya. Amin.[b]


Wednesday, 16-Jul-2008 09:49 Email | Share | | Bookmark
Clearkan stok kurung labuh

Saya nak clearkan stok kurung labuh, ni satu2nya kurung labuh saya ambil masa memula berjinak jual kebaya dulu, tadi dah bukak2 lemari rasa mcm display je la kat sini. Awal2 dulu rasa macam boleh let go kat sini sebab ingat makcik-makcik sini suka, tetapi apakan daya, kebaya pendek2 lebih laku. Kurung ni nauzubilah panjang, memang nampak kain sikit jer kalau org pendek2,,,hmm maksud saya org rendah pakai...
hehehe,,,
rasanya ni kurung muslimah,,kain dia cutton tp cam ada texture skit,,apa nama yer? pastu kain sarung tebal dan ada texture emas,,,saya dah zoom in gambar,,boleh tengok sendiri yer,,,saya jual RM110 tanpa kos kirim dan harga awal2 dulu saya decide lagi mahal dari ni...
satu lagi jgn tanya saya warna sebab saya ada satu2nya barang kurung labuh ni,,ni nak clear stock,,




Wednesday, 16-Jul-2008 07:18 Email | Share | | Bookmark
Update warna dan size ada yang ready stock!

Ni size dan warna yang ada pada saya,,
di gambar adalah warna putih (di patung), merah oren (ada org kata merah mandarin) tapi bagi saya sbnrnya warna oren gelap, warna beza di situ mungkin sebab flash kamera, dan warna maroon gelap,,
setiap satu warna beza size,,,



Monday, 14-Jul-2008 08:13 Email | Share | | Bookmark
Kalau ada yang nak buat macam ni boleh tempah jugak

HIJAU SOLD TO IDA, KUALA LUMPUR

Hallo,
Akhirnya tempahan kedua sampai kelmarin, please refer entry ni:
Wednesday, 2-Jul-2008 10:28
Kalau tertarik, dan rasa nak buat design macam ni, tapi warna lain boleh email saya yer, setakat ni kain ada warna hitam, biru muda, maroon terang, peach, dan benang putih tu bole request nak hitam atau putih. Kalau mengikut gambar tu adalah benang putih sebab nak bagi sulaman tu contrast dan timbul,tp tergantung bahan jugak kalau bahan tu gelap mcm gambar sesuai la pakai benang putih.
Harga tetap sama mcm entry sebelum ni.
Terima Kasih



[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net